Címlap

Emlékezés a vukovári hősökre és áldozatokra 2012. november 16-án

DSC07581

További képek a képgalériában

Módosítás: ( 2012. november 21. szerda, 14:24 )

 

Damjanich emlékmű avatása a horvátországi Stazán 2012. október 4-én

PA040912További képek a képgalériában, tudósítás a Nemzetpolitika címszó alatt.

Módosítás: ( 2012. november 21. szerda, 14:25 )

 

Minden magyar felelős minden magyarért! Nyári gondolatok a nemzetpolitikáról

 

Nem kegyes a sors hozzánk. Nem mennek jól a dolgaink a nemzetpolitika területén. A kormány vívja a gazdasági-pénzügyi szabadságharcát, a „sértett” multinacionális cégek és bankok hátországai, valamint politikai ellenfeleink pedig acsarkodnak. Méltánytalanul rossz az ország nemzetközi megítélése. Nemzeti érdekérvényesítő képességünk, az elmúlt több mint két évtized távlatában, a mélypontra süllyedt. Ugyanakkor több mint hatvanöt éve nem volt olyan nemzeti elkötelezettségű kormány, ráadásul teljes felhatalmazással a háta mögött, mint ma.

Mi akkor a baj itthon? A széthúzás, a megosztottság, a jó szándékú, de szerteágazó erőfeszítések. A magyar nemzetpolitika szekerét, Tőkés László szóhasználatával élve, több irányba húzzák. A szekér recseg-ropog, és a két évvel ezelőtti nagy lendületet követően, jelenleg egy helyben toporog. Pedig ha minden jó szándékú paripa egy irányba állna a szekérrúd mellé, száguldana a nemzet hintója. Mi magyarok még mindig nem értettük meg, hogy egységben az erő. Pedig Szabó Dezső óta sokan tudják, hogy „minden magyar felelős minden magyarért”, de kevesen cselekednek e szerint.

Módosítás: ( 2012. szeptember 04. kedd, 21:06 )

Bővebben...

 

A Duna TV Közbeszéd műsorában 2012. 05. 08-án.

Módosítás: ( 2013. szeptember 18. szerda, 08:37 )

 

Nemzetpolitikáról a Páneurópa Unió rendezvényen 2012. november 9-én

Módosítás: ( 2013. május 22. szerda, 09:35 )

 

Antall szobor koszorúzása Zágrábban Firtl Mátyás képviselőtársammal 2102. október 4-én

Antall szobor koszorúzása Zágrábban Firtl Mátyás képviselőtársammal 2012. október 4-én

450 1(1) 1További képek a képgalériában

Módosítás: ( 2012. november 21. szerda, 14:25 )

 

Az elszakított nemzetrészek autonómiájáról

- Napirend előtti felszólalás-

2012. Június 5.

 

Horvátország tagsága az Európai Unióban

CSÓTI GYÖRGY (Fidesz) felszólalása az Országgyűlésben:

 

Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Nagykövet Úr! Tisztelt Ház! 2004-ben nem 12, hanem 13 ország csatlakozott volna az Európai Unióhoz. Ha nincs a milosevicsi agresszió, ha Milosevics csapatai nem támadják meg Horvátországot - és zárójelben mondom, Szlovéniát, csak ez egy másik történet -, akkor együtt csatlakoztunk volna az Európai Unióhoz.

De Horvátországhoz sajnos a sors a következő években sem volt nagyon kegyes, mert a honvédő háború elemzése, téves elemzése alapján olyan előítéletek fogalmazódtak meg néhány európai fővárosban, ami késleltette a csatlakozási tárgyalások beindítását, és ez végül is odáig jutott, hogy Horvátországnak elég hosszú időt kellett várni, amíg ebbe az állapotba, a csatlakozás pillanatáig eljutott. De nem adták fel, és ez bizonyítja, hogy ha egy igaz ügyért harcol valaki, akkor az igaz ügyért kifejtett tevékenység és harc előbb-utóbb meghozza a gyümölcsét.

Nagyon sok minden elhangzott itt, érvek, érvrendszerek, hogy miért fontos nekünk, miért fontos Közép-Európának meg egész Európának Horvátország csatlakozása, és egy hihetetlen nagy, gazdag tárház lenne arról beszélni, hogy mi kapcsolja össze a horvátokat és a magyarokat a történelem folyamán. Én ezt csak egy nagyon híres, világhírű horvát író, Miroslav Krleža szavaival, egy többszörösen összetett mondattal szeretném jellemezni; annak a Miroslav Krležának, akinek végre tavaly szobrot is emeltünk a Ludovika előtti téren.

Módosítás: ( 2012. június 11. hétfő, 10:31 )

Bővebben...

 

<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 Következő > Utolsó >>

5. oldal / 6